Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/mir-posudy.com.ua/wp-content/themes/mir-posudy/functions.php on line 637

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/mir-posudy.com.ua/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/mir-posudy.com.ua/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Кісе - Світ посуду

Кісе

Фото КІСЕ, чаші піали з малюнком, ієрогліфами

Кісе – це посуд, схожий на об’ємну піалу або чашу, але він не призначений для чаю, а частіше використовується для основних, гарячих густих та рідких страв. Такий посуд популярний в побуті жителів Середньої Азії. Тому частіше з нього їдять плов, лагман, манти і т.п.

Також, у цих народів є деякі особливості його використання. Адже, щоб їсти з цього посуду, не потрібна ложка. Рідкі страви п’ють через край, а густі – їдять руками, або спеціальним хлібцем.

Зазвичай внутрішня частина чаші має форму напівсфери з безшовним вигнутим дном. Це робить його придатним для зберігання і вживання рідких і сипучих продуктів. Миски, також, можуть відрізнятися за розміром і формою. Наприклад, крім стандартних чаш об’ємом від 250 до 500 мл, зустрічаються і великі кісе, які можуть вміщати 1-2 літри.

Найчастіше така чаша зроблена з порцеляни, а ще вона може бути прикрашена орнаментами, витонченим розписом або малюнками квітів, плодів. Також, є безліч матеріалів, з яких виготовляють цей посуд. Розглянемо найпрактичніші та найпопулярніші серед них.

Керамічні кісе

Вони доступні в безлічі різних дизайнів, тематик, текстур, візерунків і кольорів. Зазвичай їх привозять з різних куточків світу. Деякі з країн, які славляться виробництвом керамічних чаш, – це Мексика, Іспанія, Італія і Марокко.

Їжа в колоритному керамічному кісе більш приваблива. Такі керамічні піали можна використовувати і для прикраси інтер’єру вашого будинку. Більшість з них мають яскраві кольори та оригінальний дизайн, який може додати колірний акцент вашої вітальні або їдальні.

Скляні кісе

Скляні чаші – це майже те ж саме, але в них можна краще розглянути вміст. Вони підходять для багатьох цілей. Скляна миска ідеально підходить для салатів, супів, локшини та багатьох інших страв.

До того ж, її легко мити і чистити. Більшість сучасних скляних чаш можна також використовувати в мікрохвильовій печі і мити в посудомийній машині. Вони бувають різних дизайнів, які чудово виглядають на обідньому столі. Однак, вони можуть бути крихкими, тому поводитися з ними потрібно дуже обережно.

Кісе з кістяної порцеляни

Чаші з кістяної порцеляни насправді тонше фарфору, але трохи міцніше і довговічніше. Це тому, що він частково складається з кісток тварин, які були перетворені в попіл, щоб отримати пастоподібну суміш. Хоча цей матеріал міцніше тонкого фарфору, він все ж крихкий і вимагає особливого догляду.

Кістковий фарфор, також, відомий як «посуд з напівпрозорим тілом» через свій високий рівень білизни і прозорості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *